U KORAK SA MRKIM MEDVEDOM

U KORAK SA MRKIM MEDVEDOM

Mrki medved je simbol planine Tare. Na Tari živi čak 70% ukupne populacije mrkih medveda u Srbiji.Mrki medved je univerzalni simbol snage i žestine, ali i zaštinika planine.U slovenskoj i srpskoj mitologiji on je i magijski zaštitnik planinskih šuma i šumskih plodova.

Njegovo latinsko ime indoevropskog korena je „Ursus“, u srpskom jeziku poznato kao „Uroš“, koje je u srednjem veku bilo i zaštićeno ime vladara, odnosno vladarsko ime sa magijskom konotacijom. Odatle – Stefan Uroš Vojislav i Stefan Uroš Millutin Nemanjić. Inače, Nemanjići su i nama posebno bitni, jer je Sveti kralj Dragutin osnivač čuvenog manastira Rača pored Bajine Bašte, a njegova slava je i slava naše destilerije.

Mrki medved sa Tare je simbol BB destilerije. Zbog svega pomenutog, a posebno zato što je on najsnažnji simbol našeg neponovljivog podneblja i zato što želimo da u tom podneblju svi zajedno uživamo i da ga svi zajedno zauvek štitimo, kao i on što čini.

On je iskonski simbol snažnog i pouzdanog zaštitnika porodice i prirode.

I zato mi želimo da idemo njegovim tragom.

BB FAMILIJA

Onako kao što simbol naše destilerije, mrki medved sa Tare brine o svojoj familiji, isto tako i mi želimo da sve ljubitelje naših rakija okupljamo u jednu, našu zajedničku – „BB Familiju“. Zato smo organizovali i jedan poseban klub samo za vas koji posebno volite BB rakije i znate da cenite dugu tradicije legendarne „BB Klekovače“.

BB KLUB

SerbiaEnglish